Wachttijden

De Mutsaersstichting streeft ernaar om binnen drie weken na de aanmelddatum met cliënt en of ouder(s) op te nemen voor een consult (intake) en binnen tien weken na de aanmelddatum te starten met behandeling.

 

Aanmeldingswachttijd (W1):

Het aantal weken tussen de aanmelddatum en het eerste consult (intake). De aanmeldingswachttijd wordt retrospectief berekend.

 

Behandelingswachttijd (W2):

Het aantal weken tussen het eerste consult (intake) en de start van de behandeling. De behandelingswachttijd wordt retrospectief berekend.

 

Retrospectief aanleveren wil zeggen dat ggz-aanbieders per diagnosehoofdgroep moeten aangeven hoeveel weken patiënten in de afgelopen twee maanden gemiddeld hebben gewacht; de gemiddelde gerealiseerde wachttijd van de laatste twee maanden.

 

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen.  

Voor wachtlijstbemiddeling,  een hulpvraag vanuit de WMO ( Wet maatschappelijke ondersteuning) of de jeugdwet kunt u contact opnemen met uw gemeente.  

Bent u achttien  jaar of ouder en bent u verwezen voor een GGZ-hulpvraag dan kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling.

De gemeente of zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen vier weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen tien weken vanaf de intakedatum, de behandeling is gestart.  Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en gemeenten of zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

 

 

Periode tussen 05-02-2022 t/m  06-04-2022  
Geplaatst op: 07-04-2022  
   
W1 in hele weken  
Expertise Gemiddelde wachttijd
Affectief- Emotionele Stoornis 2
BOR 4
Eetstoornis 2
Gender 2
Infant Mental Health 5
Multifocus 5
Neuro Biologische Ontwikkelingsstoornissen 2
Ongespecificeerd 2
Orthopedagogische Systeembehandeling 2
Trauma 3
   
W2 in hele weken  
Expertise Gemiddelde wachttijd
Affectief- Emotionele Stoornis 12
BOR 7
Eetstoornis 13
Gender 38
Infant Mental Health 7
Neuro Biologische Ontwikkelingsstoornissen 16
Ongespecificeerd 8
Orthopedagogische Systeembehandeling 15
Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten  3
Trauma 12
Trauma Centrum Kind & Gezin 16