Wachttijden

De Mutsaersstichting streeft ernaar om binnen drie weken na de aanmelddatum met cliënt en of ouder(s) op te nemen voor een consult (intake) en binnen tien weken na de aanmelddatum te starten met behandeling.

 

Aanmeldingswachttijd (W1):

Het aantal weken tussen de aanmelddatum en het eerste consult (intake). De aanmeldingswachttijd wordt retrospectief berekend.

 

Behandelingswachttijd (W2):

Het aantal weken tussen het eerste consult (intake) en de start van de behandeling. De behandelingswachttijd wordt retrospectief berekend.

 

Retrospectief aanleveren wil zeggen dat ggz-aanbieders per diagnosehoofdgroep moeten aangeven hoeveel weken patiënten in de afgelopen twee maanden gemiddeld hebben gewacht; de gemiddelde gerealiseerde wachttijd van de laatste twee maanden.

 

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen.  

Voor wachtlijstbemiddeling,  een hulpvraag vanuit de WMO ( Wet maatschappelijke ondersteuning) of de jeugdwet kunt u contact opnemen met uw gemeente.  

Bent u achttien  jaar of ouder en bent u verwezen voor een GGZ-hulpvraag dan kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling.

De gemeente of zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen vier weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen tien weken vanaf de intakedatum, de behandeling is gestart.  Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en gemeenten of zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

 

 

Periode tussen 05-09-2021 t/m  04-11-2021  
Geplaatst op: 08-11-2021  
   
W1 in hele weken  
Expertise Gemiddelde wachttijd
Affectief- Emotionele Stoornis 3
BOR 1
Eetstoornis 2
Gender 5
Infant Mental Health 5
Neuro Biologische Ontwikkelingsstoornissen 3
Ongespecificeerd 4
Orthopedagogische Systeembehandeling 3
Trauma 1
Trauma Centrum Kind & Gezin 11
   
W2 in hele weken  
Expertise Gemiddelde wachttijd
Affectief- Emotionele Stoornis 9
BOR 5
Eetstoornis 12
Gender 17
Infant Mental Health 3
Neuro Biologische Ontwikkelingsstoornissen 15
Ongespecificeerd 6
Orthopedagogische Systeembehandeling 8
Trauma 16
Trauma Centrum Kind & Gezin 15