Logeerhuis

Het kan voor gezinnen met een kind met een psychiatrische problematiek, gedragsprobleem of ontwikkelingsstoornis erg zwaar zijn om de boel draaiend te houden, zeker als er ook nog andere kinderen in het gezin zijn of er nog andere problemen spelen. Om het gezin even te ontlasten van hun zorg is het mogelijk een kind te laten logeren.

 

Het logeerhuis heeft de vorm van de module begeleiding groep (BGG) en hanteert dezelfde werkwijze, maar heeft hierin overnachtingen opgenomen. Hierdoor kan het kind werken aan de eigen doelen, en kan het gezin de zorg voor hun kind even los laten en tot rust komen.

 

Logeren kan in de weekenden en in de vakanties. De kinderen worden zoveel mogelijk ingedeeld in groepjes op basis van leeftijd. De groepjes hebben een maximale grootte van 9 kinderen waarbij er altijd voldoende begeleiding aanwezig is om de kinderen ook de individuele aandacht te geven die ze nodig hebben.

 

Het logeerhuis is geopend in de weekenden en tijdens schoolvakanties. Hoe vaak een kind komt logeren is afhankelijk van de indicatie die is afgegeven. Lees meer hierover bij Indicatie aanvragen.