ADHD Lied

Ruud Versteden is behandelaar en programmacoördinator voor het zorgprogramma ADHD bij de Mutsaersstichting. Voor een bijeenkomst om mensen te informeren over wat Mutsaersstichting allemaal doet en waar we in uitblinken heeft hij een lied geschreven en zelf opgenomen. Klik hier om het nummer te beluisteren en bekijk hieronder de songtekst.

Songtekst ADHD lied

823 vragen in mijn hoofd, maar geen kans om ze te stellen 1000 ideeën, maar geen rust om ze te vertellen Ik ga sneller dan de rest, ik ga superhard Maar het lijkt wel alsof iedereen iets anders verwacht Telkens als ik enthousiast ben dan krijg ik op mijn kop Ik zit in de tiende versnelling, maar de handrem moet erop

Ze noemen het ADHD (probeer het zelf ook ‘ns, met een hyperfocus) Maar wat moet je er nou mee? (maak het interessant, dan is er niets aan de hand) Ik ben super creatief en als het lukt ben ik lief, maar ik kan het niet alleen (ik heb veel talenten, geef me complimenten)

Sinds kort heb ik een aantal superhandige apps Op mijn telefoon die ik toch altijd bij me heb Ze helpen me vanaf het opstaan tot aan het slapen gaan En ook papa en mama en opa en oma en mijn zusje hebben er superveel aan Het helpt me concentreren Je moet zelf eens proberen!

Ze zeggen vaak je kunt het wel, maar je wil het niet Maar waarom zou ik als ik er zelf toch niets mee opschiet Allemaal dingen doen waar ik niks aan heb Ik wil meteen resultaat, dan kan ik het wel Nu moet ik spelletjes doen en die zijn superleuk en Ze trainen schijnbaar ook nog eens mijn werkgeheugen Het helpt me thuis, het helpt me op school Want ik merk dat iedereen me steeds vaker beloont Zelfs de dokter zegt:

“Zo zo jongeman, laat de pilletjes ook maar eens weg”

Welkom in dromenland, dit is de andere kant De wereld gaat te snel, waardoor ik steeds weer in gedachten verzand Ik ben niet impulsief en ik stuiter niet Maar gelukkig zijn er steeds meer mensen die snappen dat ik een speciale aanpak verdien.

Status: